Rakitić na ljeto mijenja sredinu, a supruga Raquel je odabrala novu destinaciju
Rakitić ima sjajnu sezonu u Barceloni, ali i pored toga bi na ljeto trebao da napusti redove katalonskog kluba

Hrvat ide u Inter?

Rakitić na ljeto mijenja sredinu, a supruga Raquel je odabrala novu destinaciju

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić će po svemu sudeći napustiti Barcelonu na kraju sezone, a za sada je najbliže prelasku u italijansku Seriju A.

Rakitić polako pada u drugi plan kada je vezni red Barcelone u pitanju i navodno mu neće biti ponuđeni bolji uslovi i poboljšani ugovor, pa je Hrvat odlučio da mijenja sredinu.

Uz to, stiže u Barcu i Frenkie de Jong iz Ajaxa i sve su prilike da je sve manje ljubavi između Rakitića i Barcelone, a prema pisanju Gazzette dello Sport, igrač je počeo da razmišlja o selidbi u Milano.

Njega želi Inter u kojem već igraju njegovi zemljaci Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko, a navodno je stiglo i zeleno svjetlo od supruge Raquel, koja želi da se sele u Milano i upravo njeno mišljenje će Ivan uzeti kao najbitnije u donošenju tako važne odluke.

Iz Italije stigla bogata ponuda za Ivana Rakitića

Rakitić se povezivao nedavno s prelaskom u PSG, ali prema posljednjim informacijama mnogo bliže je da karijeru nastavi u italijanskoj Seriji A.

Katalonski Sport objavio je ranije da je Rakitić već dobio ponudu od Intera da na kraju sezone pojača ovaj klub. Inter je spremio bogatu ponudu za hrvatskog veznjaka i učinit će sve da ga dovedu na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ernesto Valverde je priznao da je Rakitić važan faktor Barcelone, a to pokazuje i statistika. Rakitić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 31 utakmicu i uz četiri gola dodao je još šest asistencija. Ipak, unatoč svemu tome, Raketa bi lako mogao put Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi