Rakitić na ljeto napušta Barcelonu i zbog porodice seli u Madrid?

Želi ga Atletico

Rakitić na ljeto napušta Barcelonu i zbog porodice seli u Madrid?

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić prije nekoliko dana priznao je da je razmišljao o odlasku iz Barcelone u januarskom prelaznom roku.

Rakitić je priznao da nije imao najbolji odnos sa Ernestom Valverdeom koji ga je otpisao još na početku sezone. Hrvatski veznjak je tražio veću minutažu što mu Valverde nije dao, te je htio napustiti Barcu.

No, sve se promijenilo prije nekoliko sedmica kada je Valverde dobio otkaz, a umjesto njega stigao je Quique Setien koji je Rakitića odmah vratio u početnu postavu.

Međutim, pored svega toga i dalje se u španskim medijima špekuliše da će Rakitić na ljeto sigurno napustiti Camp Nou. Cadena SER je objavila da je Rakitiću želja zbog porodice da ostane u Španiji, a nova destinacija bi mogao biti Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, veliki interes za Rakitića pokazao je Atletico Madrid koji želi dovesti ovog veznjaka na kraju sezone. Rakitić sigurno ne bi imao ništa protiv toga ukoliko u Barceloni odluče da im on više nije potreban.

Poznato je da je Rakitićeva žena iz Španije i zbog toga oni nisu zainteresovani da napuštaju ovu zemlju. Hrvat je imao ponude iz Italije u januaru, ali ih je odbio i očito je odlučan da karijeru završi na Pirinejima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi