Rakitić napušta Barcelonu, ali s osmijehom na licu

Vraća se u Sevillu?

Rakitić napušta Barcelonu, ali s osmijehom na licu

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić na kraju ove sezone će gotovo sigurno napustiit Barcelonu.

Katalonski klub je prošlog ljeta pokušao prodati Raktića, ali je on tada odbio odlazak iz kluba. Nekoliko mečeva ove sezone je čak pratio s tribina, ali se uspio vratiti u početni sastav.

Međutim, u Barceloni ne odustaju od odluke da prodaju Rakitića i kako stvari stoje to će se sigurno desiti na ljeto. Toga je svjestan i hrvatski veznjak koji sve više iskazuje nezadovoljstvo kako ga tretiraju čelnici kluba.

Barcelona pokušava Rakitića uključiti u razmjene za Lautara Martineza ili Miralema Pjanića, ali on to ne želi. Njegov stav je jasan, a to je ostanak u Španiji zbog porodice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da to gotovo sigurno znači da će se Raktić vratiti u Sevillu. U ovom klubu igrao je od januara 2011. do ljeta 2014. godine i uvijek govori da je to njemu drugi dom jer je tu upoznao svoju suprugu.

Navodno, Sevilla je već krenula u proces vraćanja Rakitića, a čini se da u pregovorima neće biti problema i da ćemo Hrvata ponovo gledati u klubu iz Andaluzije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi