Luis Suarez se oglasio povodom ubistva Georgea Floyda, pa odmah morao isključiti komentare

Nisu mu to zaboravili

Luis Suarez se oglasio povodom ubistva Georgea Floyda, pa odmah morao isključiti komentare

Endin Čaušević

Prethodnih nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama vlada veliki haos nakon što je George Floyd ubijen od strane policije.

Nekoliko policajaca uhapsilo je Floyda nakon čega su ga prebili u automobilu, on im je nekoliko puta pokušao reći da ne može da diše i da je veoma loše, ali oni ga nisu slušali.

Na kraju je ovaj tamnoputi muškarac preminuo što je izazvalo veliki haos u cijeloj Americi. Već nekoliko dana traju protesti i neredi širom države, a građani traže da se rasizam konačno istjera iz njihovog društva.

Možemo vidjeti i razne poruke koje poznate ličnosti objavljuju na društvenim mrežama i na taj način su se pridružili borbi protiv rasizma. Među njima je i dosta fudbalera koji su se oglasili zbog dešavanja u Americi.

No, dosta pažnje privukao je napadač Barcelone, Luis Suarez, koji je na Instagramu objavio fotografiju i poruku podrške u borbi protiv rasizma. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije on je morao isključiti komentare na ovoj objavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su ga žestoko kritikovali jer je on prije nekoliko godina i sam vrijeđao Patricea Evru na rasnoj osnovi i to mu nije zaboravljeno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Licemjer!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi