Rakitić objasnio zašto je propao transfer u Juventus: "Čak me zvao i Cristiano Ronaldo"

Na kraju ostao u Barceloni

Rakitić objasnio zašto je propao transfer u Juventus: "Čak me zvao i Cristiano Ronaldo"

E. Čaušević

Ivan Rakitić se nakon nekoliko mjeseci vratio u reprezentaciju Hrvatske i otkrio je da se nije odazivao na pozive Zlatka Dalića zbog situacije u kojoj je bio u Barceloni.

Cijelog ljeta se špekulisalo da će Rakitić napustiti katalonski klub, a cilj Barcelone bio je da ga uključi u eventualni transfer Neymara. Međutim, nakon što to nije uspjelo pokušali su ga prodati, no nije stigla ponuda koja je zadovoljila njihove apetite.

To je itekako smetalo Rakitiću koji je tražio odgovore od čelnika kluba zašto ga žele prodati. Da stvar bude gora čak ga je i Ernesto Valverde stavio u drugi plan, te je većinu mečeva ove sezone odgledao s klupe za rezervne igrače.

No, na kraju je Rakitić ostao u Barceloni nakon razgovora s čelnicima kluba, ali je priznao na jučerašnjoj press konferenciji da će sigurno potražiti novi tim ukoliko se ne promijeni njegova situacija.

Rakitić je priznao da je najveći interes za njega pokazao Juventus i da ga je čak zvao Cristiano Ronaldo, ali da na kraju nije došlo do transfera jer Barcelona nije bila zadovoljna ponudom Stare dame.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čak me je i Cristiano Ronaldo pozivao u Juventus. Međutim, Barcelona je tražila 50 miliona eura tako da su pregovori propali", rekao je Rakitić.

Ipak, čini se da bi Hrvat mogao spakovati kofere već u januaru jer je Barceloni neophodno da zaradi preko 100 miliona eura kako bi izbjeli probleme oko Finansijskog fair playja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi