Rakitić ozbiljno razmišljao o oproštaju od reprezentacije

Igrat će i dalje za Hrvatsku

Rakitić ozbiljno razmišljao o oproštaju od reprezentacije

Endin Čaušević

Reprezentativac Hrvatske, Ivan Rakitić, priznao je da je ozbiljno razmišljao nakon Svjetskog prvenstva da se oprosti od igranja u dresu nacionalnog tima.

Hrvatska je napravila historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje na Mundijalu, a nakon ovog takmičenja od reprezentacije su se oprostili Danijel Subašić, Marko Mandžukić i Vedran Ćorluka. Njihovim stopama htio je krenuti i Rakitić, ali se predomislio u posljednjem trenutku.

Rakitić je u izjavi za Novi list otkrio da je nakon završetka Mundijala ozbiljno razmišljao da se penzioniše u reprezentaciji. Razgovarao je sa selektorom Zlatkom Dalićem i svojom suprugom, te je na kraju donio odluku da još uvijek nije vrijeme za oproštaj.

"Biću iskreni i priznati da sam razmišljao o opraštanju od reprezentacije. Lomio sam se, puno razmišljao, razgovara sa selektorom i još više sa suprugom i na kraju shvatio da je želja za reprezentacijom jača od svega. Bilo mi je teško reći zbogom i srce je odlučilo da nastavim igrati za Hrvatsku", rekao je Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi