Rakitić ostaje u Barceloni: Ne bi mi škodila veća plaća

Odbio ponudu PSG-a

Rakitić ostaje u Barceloni: Ne bi mi škodila veća plaća

Posljednjih sedmica mediji su intenzivno izvještavali o interesu PSG-a za Ivana Rakitića.

Rakitić je oduševio svojim izvedbama na Svjetskom prvenstvu, a iza sebe ima i odličnu sezonu u Španiji, što je u velikoj mjeri namamilo potencijalne kupce.

Najuporniji je bio Paris Saint-Germain, čiji su čelnici bili spremni aktivirati otkupnu klauzulu, međutim Rakitić je nakon razgovora sa trenerom Valverdeom odlučio ostati na Camp Nou.

"Ponosan sam što mogu nastaviti u Barceloni. Ne postoji tim na svijetu koji mi može dati više od Barcelone... i nije riječ o novcu. Poslušao sam srce i suprugu, a pomogao mi je i Valverde da donesem odluku", kazao je Rakitić, dodavši kako mu ne bi škodila veća plaća.

"Iskreno, to nikada ne škodi... Nadam se da će me predsjednik uskoro nazvati", zaključio je Rakitić u intervjuu za katalonski Sport.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac za Barcelonu nastupa od 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi