Rakitić se prisjetio jednog od najlukavijih kornera ikad, a u centru pažnje su on i Petrić

Sjajna varka tadašnjih igrača Basela

Rakitić se prisjetio jednog od najlukavijih kornera ikad, a u centru pažnje su on i Petrić

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ponikao je u dresu švicarskog Basela za koji je debitovao još 2005. godine.

Rakitić je za prvi tim Basela igrao dvije sezone, a potom je na ljeto 2007. godine prešao u Schalke. Nakon Schalkea igrao je za Sevillu iz koje je prije šest godina stigao u Barcelonu s kojom je uspio osvojiti sve što se može osvojiti.

Ovaj 32-godišnji veznjak prisjetio se detalja s utakmice između Grasshopersa i Basela koja se igrala prije skoro 15 godina. Tada je Basel lagano došao do pobjede, a meč je obilježio sjajan potez Mladena Petrića i Rakitića.

Petrić je izveo korner sjajnom fintom koju domaći igrači nisu vidjeli. Kada su čekali da Rakitić centrira iz kornera on je uzeo loptu i krenuo prema zbunjenim igračima Grasshopersa, ali nažalost nije zabio gol.

"Šta mislite? Najbolji korner u povijesti?", napisao je danas Rakitić.

Top Komentari

Salihović23
E jest I opucao, samo protiv Reala zna dat gol... Usput, idu ga jezici nema šta (Y)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi