Rakitić: Za finale Kupa Kralja treba pronaći neutralni teren

Veznjak Barce "odgovorio" predsjedniku Seville

Rakitić: Za finale Kupa Kralja treba pronaći neutralni teren

U finalu španskog Kupa Kralja snage će odmjeriti Barcelona i Sevilla, a posljednjih dana se poteglo pitanje mjesta odigravanja ovog duela. Predsjednik Seville smatra da bi njegov klub trebao biti domaćin, a odgovor na ovakav prijedlog je stigao od veznjaka Barce Ivana Rakitića.

Barca je finale Kupa Kralja osigurala pobjedom nad Valencijom ukupnim rezultatom 3:0, dok su Andalužani do prilike da se bore za prestižni trofej stigli trijumfon nad Leganesom.

Finalni duel će se igrati u drugoj polivini aprila, a predjsednik Seville Jose Castro smatra da bi susret njegovog kluba sa Barcelonom trebao biti organizovan na Ramon Sanchez Pizjuanu.

On ovakav stav opravdava činjenicom da je Barcelona 2015. godine igrala finale Kupa Kralja protiv Athletic Bilbaoa na Nou Campu. Ipak, nekadašnji fudbaler Seville, a sada član Barcelona Ivan Rakitić smatra da se za odigravanje finala Kupa Kralja treba odabrati neutralni teren.

"Sretan sam što imam priliku igrati još jedno finale. Čuo sam šta je rekao predsjednik Seville o mjestu odigravanja finala, a ja ga pozivan u Barcelonu, naravno ako to želi", poručio je Rakitić, pa dodao:

"Volim posjećivati svoj bivši klub i grad koji volim, Sevillu. Ali imam dovoljno prilika za to u La Ligi. Šalu na stranu, za finale bi najbolje bilo pronaći neutralni teren koji bi svima odgovarao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi