Ralf Rangnick ga doveo kao prvo pojačanje, a još nikada nije debitovao za Manchester United

I dalje čeka

Ralf Rangnick ga doveo kao prvo pojačanje, a još nikada nije debitovao za Manchester United

E. Škorić

Kada je tek došao u Manchester United, Ralf Rangnick je bio hit i vjerovalo se da će on biti taj koji će razdrmati tim koji je tada igrao jako loše.

Rangnick je u Manchester došao kao veliki austrijski stručnjak koji ima čvrstu ruku i mogao bi lako da se nosi sa Unitedovim zvijezdama. No, njegova avantura nije (pre)dugo trajala.

Interesantno je da ni danas dan nije debitovao igrač kojeg je Rangnick doveo kao svoje prvo pojačanje na Old Trafford.

Mladi igrač Manchester Uniteda Toby Collyer bio je prvo pojačanje Rangnicka u martu 2022., a 12 mjeseci kasnije 19-godišnjak još uvijek čeka da upiše zvaničan debi za Crvene vragove

Unatoč tome što je imao cijeli januarski prijelazni rok kako bi ojačao svoju momčad, Toby Collyer, 19, pokazao se jedinim značajnim potezom za austrijskog menadžera jer je Unitedova hijerarhija odbacila svih pet njegovih zimskih preporuka.

Toby Collyer bio je u Brightonu i smatrao se jednim od najvećih engleskih talenata. Potpisao je s Unitedom trogodišnji ugovor, ali je u prvoj sezoni upisao samo tri nastupa za mladi tim Crvenih vragova.

Collyer je potom uvršten u U21 tim i do sada je odigrao devet utakmica u Premier ligi 2 u sezoni 2022/23, ali mu menadžer Erik ten Hag još nije dao priliku da bude uz seniore na nekom meču.

Ovaj veznjak bi možda mogao biti u rosteru u narednoj od nekih utakmica nakon što je Casemiro dobio direktan crveni karton i suspendovan je na četiri meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ten Hag je ranije najavio da će davati šansu mladim igračima, pa bi upravo Collyer mogao dobiti priliku za konačni debi.

Toby Collyer je nastupao za mlađe uzraste engleske reprezentacije i sa 19 godina i dalje slovi za jednog od talentovanijih igrača, pa je samo pitanje kada će dobiti pravu priliku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi