Ralf Rangnick neće voditi Manchester United protiv Arsenala, stiglo i objašnjenje iz Engleske

Neće biti na klupi

Ralf Rangnick neće voditi Manchester United protiv Arsenala, stiglo i objašnjenje iz Engleske

E. Čaušević

Manchester United i Arsenal igraju u četvrtak veliki derbi u okviru 14. kola engleskog Premiershipa.

Očekivalo se da će na klupi Crvenih đavola u ovoj utakmici debitovati Ralf Rangnick koji je jučer zvanično izabran za novog trenera.

Rangnick je u United došao umjesto Ole Gunnara Solskjaera koji je prije desetak dana dobio otkaz nakon serije loših rezultata.

Iako se s Unitedom povezivalo nekoliko trenerskih imena na kraju su se odlučili da angažuju Rangnicka koji je potipisao ugovor do kraja ove sezone.

Očekivalo se da će njemački stručnjak debitovati na klupi Uniteda u četvrtak u derbiju protiv Arsenala, ali su iz kluba s Old Trafforda potvrdili da se to neće desiti i objasnili su zbog čega.

Naime, Rangnick ne može još uvijek da debituje za United jer njegova viza nije završena, ali mora i da ispoštuje COVID protokol koji je na snazi u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, utakmica između Manchester Uniteda i Arsenala igra se u četvrtak od 21:15 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi