Da li je Rangnick birao tim za derbi protiv Chelseaja? Carrick je dao odgovor

Izgleda da ipak nije

Da li je Rangnick birao tim za derbi protiv Chelseaja? Carrick je dao odgovor

E. Škorić

Manchester United je jučer u Londonu gostovao kod Chelseaja.

Duel je to starih rivala, ali ovaj put je apsolutna uloga favorita zbog trenutne forme pripala Chelseaju, mada je na kraju United osvojio bod (1:1). Gosti su čak i vodili, ali definitivno nisu mogli da do kraja izdrže pod žestokim pritiskom od strane Plavaca.

Bio je ovo novi meč Uniteda bez Olea Gunnara Solskjaera i sa privremenim trenerom Michaelom Carrickom, koji je oduševio na početku - najprije 2:0 pobjeda u Villarrealu u Ligi prvaka, pa bod na jednom od najtežih gostovanja u Premiershipu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Carrick jučer izostavio Ronalda, koji je tek kasnije dobio šansu, a bivši igrač Crvenih vragova Gary Neville kazao je kako ima ojsćeaj da je novi menadžer Ralf Rangnick odabrao početnih 11 za duel sa Chelseajem, iako je Nijemac tek dan kasnije zvanično potvrđen kao novi menadžer kluba.

"Mnogo ljudi voli Michaela Carricka što je izbacio Ronalda i izabrao taj vezni red. Imam osjećaj da je novi menadžer odabrao taj tim jer je to veliki pomak u odnosu na prošlu sedmicu i ono što su ranije radili", napisao je Neville na Twitteru.

"Ne, to nije bio slučaj, Rangnick nije imao nikakve veze s ovim sastavom", odgovorio je Carrick.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Napravili smo neke promjene u formaciji jer je bio plan da nešto promijenimo u samoj igri. Cristiano je istaknuto ime, ali to je bio samo dio našeg plana i naše ideje. Razgovarao sam s njim, nije to teško podnio, bio je spreman da sjedne na klupu za potrebe tima", rekao je Carrick.

Ronaldo je zabijao važne golove za United ove sezone, ali mnogi smatraju da kod Rangnicka sjajni Portugalac neće voditi glavnu riječ, iako će ostati u njegovim planovima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Ekipa u kojoj igra Bissaka, Fred, Matić i ona panjina u odbrani teško šta može napraviti.
6 1
King_Kenny
...Rangnickov prvi potez treba biti vracanje iz penzije dvojca Ibisevic-Salihovic i njihovo dovodjenje u Manchester United gdje bi bili ubjedljivo najbolji igraci i u ovim godinama.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi