Schalke sa poznatim licem kreće u velike promjene
Foto - EPA

Stiže Ralf Rangnick

Schalke sa poznatim licem kreće u velike promjene

M. Šljivak

Njemački velikan Schalke jako je blizu ispadanja iz Bundeslige.

Tim iz Gelsenkirchena nalazi se na posljednjem mjestu tabele sa samo 10 osvojenih bodova i mjesto koje ih vodi u doigravanje za opstanak im bježi devet bodova.

Naravno, Schalke neće odustati od borbe do samog kraja, ali velike su šanse da će ovaj klub od naredne sezone igrati u Cvajti.

Rukovodstvo kluba kao da se već pomirilo sa ispadanjem, pa su odlučili angažovati čovjeka koji bi ekipu trebao ponovo pokrenuti.

Iskusni stručnjak Ralf Rangnick preuzet će mjesto sportskog direktora kluba i bit će zadužen da napravi velike promjene u ovom timu, odnosno da krene od 'nule'. 

Imat će zadatak da pronađe novog trenera, da napravi ekipu koja bi u slučaju ispadanja napravila ekspresan povratak u Bundesligu, te da pokuša vratiti vjeru navijača u klub.

Sjajni stručnjak je kao trener vodio Schalke u sezoni 2004/2005, a kratku epizodu imao je i 2011. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od 2012. godine je radio u menadžmentu RB Leipziga. Uspio je od ovog kluba napraviti pravo čudo, a vidjet ćemo šta će moći sa Schalkeom.

Naravno, Rangnick je najveći posao u karijeri napravio sa Hoffenheimom kojeg je uveo u Bundesligu i bio je pravi hit prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi