Kolašinac u Schalkeu na novoj poziciji: Mnogi su se iznenadili, ali trener je odlučio

Ne ide im ove sezone

Kolašinac u Schalkeu na novoj poziciji: Mnogi su se iznenadili, ali trener je odlučio

S. Mlaćo

Sead Kolašinac stigao je na posudbu u Schalke iz Arsenala kako bi pomogao ovom klubu u borbi za opstanak, no za sada ide veoma teško.

Schalke igra neprepoznatljivo loše, a trener Dimitros Grammozis namjerava bh. reprezentativca ostaviti na poziciji veznog igrača.

Ističe da je to najbolje za njega, iako je Kolašinac u Arsenalu igrao na poziciji lijevog beka ili štopera.

Grammozis ističe da na poziciji lijevog beka Kolašinac gubi previše energije, te da se protiv Mainza pokazalo da je bolji na sredini terena, posebno kada su u pitanju 'ničije' lopte.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ima sve predispozicije da igra na poziciji veznog igrača", ističe trener Schalkea.

Kolašinac je ljubimac navijača Schalkea. Schalke je trenutno 'zakucan' za dno, te ima samo deset bodova. U 24 utakmice upisao je tek jednu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi