Ramić: Musa je sjajan trener, a Ilić čovjek od riječi

Sjajni napadač ostao u Gabeli

Ramić: Musa je sjajan trener, a Ilić čovjek od riječi

Samir Mlaćo

Sjajni napadač Mirsad Ramić (24) i u narednoj sezoni nosit će dres GOŠK-a iz Gabele.

Ramić je bio jedan od najzaslužnijih za povratak tima iz Gabele u Premijer ligu BiH, a iako je bio blizu odlaska u inostranstvo, to se na kraju nije desilo.

Želio je u premijerigaškom društvu okušati se sa GOŠK-om i vjeruje da je napravio pravi potez.

"Presudan u tome da ostanem u GOŠK-u bio je novi šef stručnog štaba Slaven Musa, jer mi je odavno bila želja da me on trenira. Smatram da je među najboljim trenerima u Bosni i Hercegovini, a naravno tu je i predsjednik Lujo Ilić, koji je čovjek od riječi. Što dogovorite sa njim to i dobijete i do sada sam sa njim korektno surađivao, te sam shvatio da me cijeni kao igrača. Za nešo više od mjesec dana dosta toga se promijenilo u klubu, naravno u pozitivnom smjeru, a tu najviše mislim na ulaganje u stadion gdje je došao novi semafor, a natkriti će se i jedan dio tribine", priča Ramić za SportSport.ba.

Ambiciozni čelnici GOŠK-a doveli su nekoliko veoma kvalitetnih poačanja i za sigurno će imati veoma respektabilnu momčad.

"Došlo je tu par kvalitetnih igrača, mislim šef je tu doveo sve ciljano i mislim da možemo parirati svakoj ekipi i ako budemo slušali i radili što nam šef kaže možemo biti senzacija lige. Kao Krupa prošle godine", optimista je 24-godišnji napadač.

Promijenio je dosta klubova, ali o GOŠK-u ima samo riječi hvale. Kao i svaki igrač, posebno oni mladi, koji nakon kratkog vremena provedenog u ovom klubu dobijaju brojne ponude, kako iz BiH, tako i susjedne Hrvatske, što je i razumljivo, kada uzmemo u obzir blizinu Gabele i granice sa Hrvatskom.

"Mijenjao sam u zadnje dvije godine svako pola godine klubove i nisam ni mogao pokazati sve što znam i mogu. U Gabeli sam se zadržao godinu dana i to se pokazalo kao pun pogodak i mogu svima reći da je GOŠK jedna dobra odskočna daska za dalje, posebno za mlade igrače", jasan je Mirsad Ramić, član NK GOŠK Gabela, u protekloj sezoni Prve lige Federacije prvi strijelac ovog tima sa 18 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da od Ramića u Gabeli imaju velika očekivanja i u premijerligaškom društvu, te su  svi sigurni da će ovaj napadač biti strah i trepet za protivničke odbrane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi