Ramires se vraća u Evropu

Brazilac napušta Kinu

Ramires se vraća u Evropu

M. Šljivak

Brazilski veznjak Ramires vratiće se u Evropu u januarskom prelaznom roku.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je u zimu prošle godine odlučio da napusti ekipu Chelseaja i potpisao je ugovor sa kineskim Jiangsu Suningom u transferu vrijednom 25 miliona funti.

Dvije godine kasnije Brazilac je odlučio da se vrati u Evropu. Nova destinacija biće ekipa Intera, koja će tako dobiti veliko pojačanje u veznom redu.

Dolazak iz kineskog kluba među  Nerazzurre nije nikakvo iznenađenje. Vlasnik Intera je kompanija Suning i ovaj transfer u januaru je i očekivan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ramires je na Stamford Bridgeu proveo sjajnih pet i po godina. Odigrao je 160 utakmica za Chelsea i važio je za standardnog prvotimca, ali je iznenada otišao u Kinu.

Pored Chelseaja i i Jiangsua, Ramires je u karijeri još n astupao za Benficu, Cruzeiro i Joinville, gdje je i počeo karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi