Prišao je argentinskim zvijezdama, dobio odbijenicu i otišao pognute glave
Foto: Screenshot

Reprezentativac Jamajke nije imao sreće

Prišao je argentinskim zvijezdama, dobio odbijenicu i otišao pognute glave

E. Ganibegović

Prije dva dana Argentina je u prijateljskoj utakmici na Red Bull Areni u Harrisonu s 3:0 savladala Jamajku.

Avlarez je doveo Gaučose u prednost u 13. minuti, da bi preostala dva gola vidjeli tek u finišu meča kada je Lionel Messi pogađao u 87. i 89. minuti.

Ramone Howell, 27-godišnji veznjak Waterhousea, jedan je od igrača Jamajke koji nije dobio niti minut na ovoj utakmici, a nakon meča je doživio još jedno razočarenje.

Nakon što je njegova momčad poražena, Ramone Howell je otišao u svlačionicu Argentine kako bi razmijenio dres s jednim od argentinskih igrača.

Međutim, fudbaler se suočio s odbijanjem. Član argentinskog osoblja objasnio je Howellu da više nema dresova, odnosno da su svi podijeljeni. 

Cijela se rasprava odvijala pod očima Lautara Martineza, Paula Dybale i Franca Armanija. Nakon svega Howell je pognuno glavu i otišao.

Gest Argentinaca nije ostao neprimijeen, s obzirom na to da je videozapis postao viralan na društvenim mrežama. Pogledajte.

Argentina inače za sada ima još jednu zakazanu prijateljsku utakmicu pred svjetsko prvenstvo i to protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata 16. novembra, na Mundijalu su smješteni u grupu C zajedno sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Jamajčana što se tiče, oni se neće pojaviti kao učesnici u Kataru, no na dobrom su putu da izbore play-off CONCACAF Lige nacija. U martu igraju duel s Meksikom, a trenutno su prvi u grupi A. 

# Odigrano susreta Tim Bodovi
1. 3 Jamajka 5
2. 2 Meksiko 4
3. 3 Surinam 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi