Do prije godinu dana je bilo nezamislivo: Ramos navija da Messi osvoji Zlatnu loptu

Večeras ceremonija u Parizu

Do prije godinu dana je bilo nezamislivo: Ramos navija da Messi osvoji Zlatnu loptu

E. Ganibegović

Večeras će "France Football" na svečanosti u Parizu dodijeliti Zlatnu loptu najboljem fudbaleru za 2021. godinu.

Svečanost u glavnom gradu Francuske počet će u 20:30 sati, a prema najavama Lionel Messi je glavni kandidat da po sedmi put u karijeri ponese ovo laskavo priznanje i dodatno se 'odlijepi' od prvog pratioca Cristiana Ronalda koji ima pet nagrada za najboljeg fudbalera.

Do prije godinu dana bilo je nezamislivo, a danas je stvarnost. Sergio Ramos navija da Lionel Messi osvoji Zlatnu loptu.

"Messi je vrlo važan igrač za PSG. On je jedinstven fudbaler i privilegija je imati takvog igrača u ekipi. Mislim da je Messi favorit u borbi za Zlatnu loptu. Uvijek ću štititi i podržavati svoje saigrače. Želim mu mnogo sreće večeras", rekao je Ramos.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Ramos i Messi dugo godina su vodili bitke u najvećem derbiju na svijetu, El Clasicu. Messi je 21 godinu proveo u Barceloni, dok je Ramos skoro 15 godina bio bedem odbrane Real Madrida i saigrač velikog Messijevog rivala, Cristiana Ronalda.

Sudbina se tako poigrala s njima i večeras će Argentinac imati veliku podršku od nekada velikog rivala. 

Top Komentari

Sars33
Da da, kakva picka od covjeka... Dok je u Realu bio sve Ronaldo ovo ono, on se udaro na terenu sa barsinim igracima, a sad u Psg-u kao drugi covjek. Vrte ga pare
2 2
Gvardijan
Ljudi su samo profesionalci.Nema tu neke velike ljubavi.Dok su bili u razlicitim klubovima i to u dva najveca rivala u Spaniji a mozda i u svijetu normalno je bilo da Ramos navija za Ronalda.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi