Ramos: Nije loše kada postignete dva gola u gostima

Kapiten Reala

Ramos: Nije loše kada postignete dva gola u gostima

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos smatra da je njegov tim vrlo dobro čitao igru Ajaxa tokom sinoćnje utakmice osmine finala Lige šampiona.

Podsjetimo, Kraljevi su 'u lov' na četvrtu vezanu titulu prvaka Evrope krenuli gostujućom pobjedom protiv Ajaxa od 2:1 u prvom susretu osmine finala, a jedan od onih koji su pružili dobru partiju bio je Ramos.

On je nakon meča između ostalog poručio da nije loše postići dva gola u gostima.

"Visoko su nas pritiskali, ali uspjeli smo da promijenimo način igre i našli smo način da im poremetimo linije. Dobro smo djelovali timski i postigli dva gola na strani, što svakako nije loše. Treba znati kako čitati igru u ovakvim utakmicama, a to smo uradili baš kako treba", kaže Ramos.

Njegov timski kolega Thibaut Courtois poziva na oprez.

"Ajax je večeras bio veoma dobar i ubjeđen sam da će i u Madridu biti neugodan", kaže Courtois.

Sergio Ramos postao besmrtan

Voljeli ga međutim ili ne, Sergija moramo poštovati. Stoper Real Madrida, njegov kapiten i neizostavni član španske reprezentacije večeras je upisao 600. nastup za Kraljeve. Šesto puta - teško je i izbrojati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Španac je između ostaloga jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji, osvojio je četiri naslova UEFA Lige prvaka, četiri Lige, UEFA EURO 2008 i 2012, Svjetsko nogometno prvenstvo 2010 i još bezbroj ostalih manje-više vrijednih trofeja.

Pobjednik UEFA-ine Lige prvaka za 2016, 2017. i 2018. osam puta je uvršten u odabrani UEFA-in tim godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije