Nije igrao mnogo, ali sinoć je postavio veliki rekord u PSG-u

Ramos je sjajan

Nije igrao mnogo, ali sinoć je postavio veliki rekord u PSG-u

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu sinoć su u okviru 13. kola Ligue 1 odigrali PSG i Troyes, a pobjedu je na kraju ostvarila domaća ekipa sa 4:3.

Za ekipu PSG-a golove su postigli Carlos Soler, Neymar, Leo Messi i Kylian Mbappe, dok je sa druge strane dvostruki strijelac bio Mama Balde, a treći gol je postigao Ante Palaversa.

Na terenu se sinoć i to u prvoj postavi našao i Sergio Ramos, koji je odigrao svoju tridesetu utakmicu od dolaska u klub.

Zanimljivo je da Ramos niti u jednoj od tih utakmcia nije upisao poraz, te je tako sinoć postavio klupski rekord u tom segmentu.

Naime, u 30 odigranih utakmica u svim takmičenjma u dresu PSG-a, Sergio Ramos je sa svojim kolegama ostvario 23 pobjede, te sedam remija.

Sada ima jednu utakmicu više od Brazilca Raija koji je sredinom devedesetih igrao za PSG i do sada je bio rekorder.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ramos je kao slobodan igrač prošle godine stigao u PSG, ali do sada se i nije baš previše naigrao, a razlog su naravno povrede.

Posebno su ga povrede mučile prošle sezone, ali ove sezone je situacija dosta bolja za Ramosa, te je upisao šesnaest nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi