Ludnica u Parizu nije mogla završiti drugačije nego spektaklom
FOTO: EPA

Možda i meč sezone

Ludnica u Parizu nije mogla završiti drugačije nego spektaklom

H. Zilić

Francusko prvenstvo nastavlja se ovaj vikend utakmicama 13. kola, a prvi meč u Ligue 1 donio je totalnu ludnicu i pomalo neočekivanu neizvjesnost. Troyes je pokazao zube PSG-u u srcu Pariza, a gledaoci su vidjeli sedam golova i nekoliko pravih majstorija.

Da će ovo biti zanimljiva noć u Parizu najavio je Balde koji u trećoj minuti pogađa za 0:1, asistirao mu je Rony Lopes.

Trebalo je Parižanima malo vremena da se oporave od početnog šoka. Igrala se 24. minuta kada je Neymar uposlio Solera, ovaj drugi pogađa za 1:1. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Troyes je igrao hrabro, otvoreno, svjesni činjenice da nemaju šta izgubiti dok pozitivnm rezultatom mogu puno toga dobiti.

Iz takve igre stigla je ova nagrada u 52. minuti. Ponovo na sceni Balde, postiže svoj drugi pogodak na utakmici i to je bilo 1:2 za goste.

Tri minute kasnije "naljutio" se Lionel Messi i fenomelanim golom poravnava rezultat na 2:2.

Oglasi

Majstorija Messija kao da je dala krila Parižianima. Messi je ponovo u glavnoj ulozi u 62. minuti, ovaj put je upisao asistenciju za Neymara, a Barazilac pogađa za preokret i vodstvo PSG-a od 3:2.

Pet minuta kasnije još jedan dobar napad Troyes, ali loše su odigrali u završnici akcije. PSG uzvraća preko Solera kojeg zaustavlja odbrana gostiju.

Totalna ludnica u Patziu nastavljena je u 75. minuti. Jednostavno, igralo se otvoreno napadači s obje strane i u takvoj igri i tempu gosti prave penal. Loptu je uzeo Mbappe i pogodio za 4:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Troyes se nije predavala, igrala se 88. minuta kada je Palaversa na asistenciju Riparta pogodio za 4:3.

Do kraja su gosti mogli i do velikog boda, ali ludnica u Parizu završena je sa sedam golova i trijumfom Parižana 4:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi