Ramos udara tamo gdje Katalonce najviše boli

Objavio fotografiju na Instagramu

Ramos udara tamo gdje Katalonce najviše boli

Edmir Škorić

U kapitenu Real Madrida Sergiju Ramosu očito se danas proradio patriotizam.

Ramos je kapiten španske reprezentacije i kao takav strogo je protiv referenduma za katalonsku nezavisnosti, pa je danas u centru pažnje njegov odnos s Gerardom Piqueom, s kojim dijeli svlačionicu za vrijeme reprezentativnih okupljanja.

Stoper Barce je, pak, najglasniji po pitanju otcjepljenja Katalonije od Španije, pa se našao na udaru Španaca i upitno je hoće li više nastupati za nacionalni tim.

S druge strane, Ramos s ponosom predstavlja Španiju, a Piqueu je poručio da "nije pametno što se miješa u sve to", da bi u toku dana postavio i fotografiju na Instagramu o kojoj se odmah počelo uveliko komentarisati.

Na fotografiji je Ramos u prvom planu u dresu Reala, a iza je mapa u bojama španske zastave. Obzirom da je tu fotografiju objavio u danima kada se sva priča svodi na nezavisnost Katalonije, onda je jasna motiv jednog od glavnih igrača španske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi