Ramović otvoreno o mogućem odlasku: Bilo je kontakata, ali još uvijek sam član Željezničara

Željina 'devetka' u razgovoru za SportSport.ba.

Ramović otvoreno o mogućem odlasku: Bilo je kontakata, ali još uvijek sam član Željezničara

S. Mlaćo

FK Željezničar u Livnu se sprema za nove izazove u Premijer ligi. Plavi vrijedno rade svjesni da će u novoj sezoni biti veoma 'žestoko', te da će samo najbolji i najspremniji moći ostvariti ciljeve.

Navijači Željezničara mnogo očekuju od Sinana Ramovića. Željina 'devetka' vjeruje da će se ekipa dobro spremiti i uspješno odgovoriti na sve izazove, a u Livnu je nogometaš rođen u Goraždau govorio za SportSport.ba.

Dotakao se i špekulacija o mogućem odlasku sa Grbavice, nove sezone, dosadašnjeg perioda koji je proveo u plavom dresu, ali i rodice Džejle Ramović, pobjednice nedavno završenog muzičkog takmičenja Zvezde Granda.

"Trenutno sam igrač Željezničara, ali vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu. Bilo je nekih kontakata i priča, ali ne razmišljam puno o tome", tajanstveno kaže Ramović.

O samim pripremama kaže.

"Mislim da možemo biti zadovoljni dosadašnjim pripremama. Radimo punom parom, biće jako bitno kako uđemo u sezonu. U suštini možemo biti zadovoljni, većih povreda nema, nadam se da će se Bogičević brzo vratiti. Šef nas ne štedi i mislim da smo na pravom putu da se dobro spremimo. Dobili smo i pojačanja na pozicijama na kojima je to bilo potrebno".

Da li je vrijeme da se obraduje armija navijača.

"Da, svakako. Sve ćemo učiniti da ih obradujemo. Mislim da ćemo svakako biti mnogo bolji u novoj sezoni".

Na ljeto 2017. godine stigao je na Grbavicu. Imao je i tešku povredu koja ga je spriječila da pokaže svoje kvalitete.

"Odradio sam jako dobro tu prvu sezonu. Šteta zbog te povrede koja me malo unazadila. U suštini, zadovoljan sam".

O kvaliteti Premijer lige kaže.

"Mislim da će liga biti kvalitetnija nego prošle sezone. Tu su sada Velež i Borac, biće mnogo boljih utakmica i većih derbija.

Nije se puno dvoumio kada smo ga pitali protiv koje mu je ekipe najteže igrati, ali i kojeg suparničkog nogometaša ne voli "vidjeti" ispred sebe.

"Najteže igrati? Protiv Sarajeva, a što se tiče suparničkih nogometaša Jakovljevića iz Zrinjskog".

Svakog prelaznog roka bh. kubovi mnogo mijenjaju. Ramović je svjestan da je to veliki problem od kojeg se izgleda ne može pobjeći.

"Mislim da je najbitnije zadržati kostur ekipe, te se pojačati gdje je to potrebno i sigurno će onda sve biti bolje. Kod nas u ligi je ipak drugačije. Odmah se rasprodaju najbolji igrači i ne može se zadržati ta konstantnost".

Ko je šef u svlačionici Željezničara kada su nogometaši u pitanju.

"Mislim kapiten Krpić. Svi ga poštujemo i gledamo sa respektom".

Nije od problematičnih dečki. Veliki je profesionalac i izvan terena.

"Najviše vremena provodom odmarajući. Regeneracija je jako bitna".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedavno se slavilo u Goraždu. Sinanova rodica Džejla Ramović dočekana je pred više hiljada ljudi. Priznaje da nije stigao do grada na Drini, no sreću ne krije.

"Sretan sam zbog nje i mislim da je zasluženo pobijedila. Imao sam dva treninga taj dan i nisam nažalost stigao na proslavu", završava Ramović razgovor za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi