Na fudbalskoj pijaci u BiH su se počele dešavati "neobične" stvari
Slobodan Milanović je prema nezvaničnim informacijama najskuplje plaćeni igrač u ovom prijelaznom roku

Nešto što do sada nije bio čest slučaj

Na fudbalskoj pijaci u BiH su se počele dešavati "neobične" stvari

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Premijerligaši su uveliko počeli pripreme za novu sezonu, a kao što je očekivano u svim klubovima ima novih imena. 

Ljetni prijelazni rok u BiH traje od 10. juna do 19. jula, period za koji 12 članova elite imaju pravo dovoditi igrače pod ugovorom.

Klubovi u BiH nastoje uglavnom da angažuju slobodne igrače, a dovođenje nekakog igrača pod ugovorom na neki način predstavlja misaonu imenicu, ili je barem, predstavljalo do sada.

I oni pasionirani zaljubljenici u Premijer ligu BiH se teško mogu sjetiti transfera u kojim je neki klub izdvojio novac za novo pojačanje, ne računajući trening kompenzacije.

Moglo bi se reći da su se na ovoljetnoj premijerligaškoj fudbalskoj pijaci počele dešavati neobične stvari, a zasluge za to pripadaju FK Sarajevo, FK Tuzla City i FK Željezničar. 

Upravo ova tri kluba su neka od svojih pojačanja za predstojeću sezonu angažovali plaćanjem obeštećenja, a ne isključuje se ni mogućonost da su neki i od ostalih klubova uradili isto.

O tačnim ciframa se nije izlazilo u javnost i sve je ostalo u domenu poslovne tajne, osim u transferu Azira Muminovića.

Rukovodstvo FK Sloboda je na nedavno održanoj pressici potvrdilo da je sjajni golman za 50.000 KM pojačao redove gradskog rivala Tuzla Cityja.

Iako je zvanična potvrda prelaska Petra Boje iz Mladosti DK u FK Željezničar stvar formalnosti već sada je jasno da će sjajni veznjak od sljedeće sezone nositi dres Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bojo će, istina prema nezvaničnim informacijama, klub sa Grbavice koštati nešto više od 60.000 KM. Toliko će pripasti Mladosti, a određena cifra će biti uplaćena i Širokom Brijegu.

Najskuplje plaćeni igrač u ovom prijelaznom roku je Slobodan Milanović. Odlični veznjak je stigao iz Krupe za cifru između 80.000 i 100.000 KM. Detalji i ove "operacije" su također nezvanični. 

Do kraja ljetnog prijelaznog roka u BiH ostalo je 20-ak dana, a vrlo je izvjesno da će se premijerligaši pojačavati i nakon toga, isključivo igračima sa slobodnim papirima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

a1ka
9 dana prelazni rok. Od mene imate 1000KM nagrade ako samo 1 clanak bude ispravno napisan.
4 1
Mu'min Juventino FKS
Hahaah jes ovo jadno citat transfere u markama hah
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi