Aaron Ramsey nastavlja svoj put ptice selice

Otišao u Francusku

Aaron Ramsey nastavlja svoj put ptice selice

Edmir Škorić

Kako javlja Foot Mercato, bivši igrač Arsenala Aaron Ramsey (31) sklopio je načelni dogovor s francuskom Nicom.

Ramsey je prije samo nekoliko dana raskinuo ugovor s Juventusom, a ubrzo je velški reprezentativac pronašao novi tim.

Kao slobodan igrač postigao je dogovor s Nicom i igrat će u francuskoj Ligi 1 nareden sezone.

On je prošlu sezonu proveo na posudbi u škotskom Glasgowu gdje je postigao dva gola na 18 nastupa. Sa škotskim velikanom je bio viceprvak Škotske i igrao je finale Evropske lige, ali su poraženi od njemačkog Eintrachta na penale.

Ramsey se pridružio Juventusu 2019. nakon duge karijere u Arsenalu gdje je upisao 371 nastup i zabio 40 golova za Topnike, te dao 51 asistenciju tokom osam godina koliko je proveo u sjevernom Londonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iskusni veznjak trostruki je osvajač FA kupa i dvostruki osvajač FA Community Shielda, a osvojio je i Scudetto s Juventusom te italijanski kup i Superkup dok je s Rangersom osvojio škotski kup.

Nica je prethodno dogovorila dolazak iskusnog 35-godišnjeg golmana Kaspera Schmeichela, koji će za milion eura preći iz Leicestera, a stiže i veznjak Alexis Beka Beka (21) iz Lokomotiv Moskve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi