Iznenađujući transfer Kaspera Schmeichela: Nakon 11 godina napustio Leicester

Seli u Francusku

Iznenađujući transfer Kaspera Schmeichela: Nakon 11 godina napustio Leicester

Edmir Škorić

Danski golman Kasper Schmeichel karijeru nastavlja u Francuskoj.

Prema pisanju francuskog dnevnika L'Equipe, francuska Nica dogovorila je dolazak Schmeichela iz Leicestera.

Dosadašnji golman Nice Walter Benitez otišao je u PSV, pa je klub bio prisiljen potražiti novog i na kraju je dogovorio transfer Danca, iako je favorit bio isklusni Yann Sommer iz Borussije Moenchengladbach.

Iako ima ugovor do ljeta 2023. godine, Schmeichel je dobio saglasnost engleskog kluba da može pronaći novi klub u slučaju vlastite želje i dobre ponude.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Schmeichel je od ljeta 2011. godine na King Poweru i s klubom je osvojio titulu, kao i FA kup te Community Shield. Odigrao je čak 477 službenih utakmica i najmanje što je zaslužio je da ga se pusti da ide bez obeštećenja.

Njegova zamjena trebao bi biti Odysseas Vlachodimos iz Benfice, dok bi portugalski klub mogao dovesti bivšeg golmana Sarajeva Vladana Kovačevića iz Rakowa.

Top Komentari

Vedran77
Dobar golman
6 0
GuiliDamou
Vlachodimos u Leicester, Kovacevic u Benficu, Sarajevu 700 k
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi