Rangersi su dobili još jedan Old Firm te pobjegli na nerealnih +19

Titula je već sada blizu

Rangersi su dobili još jedan Old Firm te pobjegli na nerealnih +19

A. Čaušević

Glasgow Rangersi su dobili i drugi Old Firm ove sezone, ovaj put Celtic je poražen sa 1:0.

U prvom poluvremenu meča na Ibrox parku bolji su bili gosti, ali je domaće odličnim odbranama spasio Allan McGregor.

Na startu drugog dijela neoprezni Nir Bitton je dobio crveni karton, a osam minuta kasnije domaći stižu do gola kada Caallum McGregor postiže autogol.

Ovom pobjedom Rangersi su najvećem rivalu pobjegli na nerealnih 19 bodova, s tim da imaju i tri utakmice više.

Obzirom na trenutno stanje i formu ova prednost se čini nedostižnom pa je Steven Gerrard vrlo blizu da donese titulu prvaka Rangersima prvi put nakon 2011. godine.

Top Komentari

Ga_Zi_JA
Oni(navijaci 56SENALA) misle, da ako u narednih 5 utakmica.pobjede, a ostali timovi ne odigraju meceve, da bi bili na PRVOM MJESTU, a onda bi zagovarali PREKID PRVENSTVA, zbog KORONE..dakle uvijek postoji NADA..
3 5
Klackalica
Sad bi navijaci Arsenala da su na Celticovom mjestu rekli, ali imamo 2 utakmice manje, nista nije gotovo
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi