Rangers u osmini finala Lige Evrope

Škoti izbacili Bragu

Rangers u osmini finala Lige Evrope

Danas je odigran prvi od niza revanš mečeva 1/16 finala Lige Evrope. Braga je na svom stadionu ugostila Rangers, a gosti iz Škotske su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1.

Kako je Rangers i prvi meč na svom Ibroxu, nakon velikog preokreta, dobio sa 3:2, večerašnjim trijumfom je samo potvrdio plasman u osminu finala Lige Evrope.

Iako je Braga bila ta koja je morala "ganjati" rezultat, Rangers je bio puno opasniji većim djelom susreta.

Prijetio je Rangers preko Kamberija već u 9. minuti, da bi veliku šansu propustio Ryan Kent deset minuta kasnije.

Domaći su u prvom poluvremenu imali šanse preko Paulinha, da bi Rangers u 44. minuti dobio penal zbog igranja rukom Mela da Silve u vlastitom kaznenom prostoru.

Ianis Hagi je preuzeo odgovornost, ali je golman Brage sjajno intervenisao i spasio svoj tim. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, Rangers u 61. minuti stiže do prednosti.

Visoko je stajala ekipa Brage, a to je iskoristio mladi Hagi, sin Maradone sa Karpata, i bez gledanja poslao sjajnu dugu loptu za Kenta koji ovaj put nije propustio veliku šansu, pa je pogodio za 0:1.

Zatresla se mreža gola Brage i u 77. minuti, ali je gol Scotta Arfielda poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvu pravu šansu u drugom poluvremenu Braga je imala u 71. minuti, ali je Paulinhov šut zaustavila stativa. Isti igrač se našao u sjajnoj poziciji i u 81. minuti, ali ni ovaj put nije uspio pogoditi.

Tako je do kraja ostalo 0:1 i Rangers je proslavio prolaz u osminu finala Lige Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti