Rangnick dovodi "svojih" 20 ljudi, podmlađuje tim i traži oko 140 miliona eura za transfere

Spreman preuzeti Milan

Rangnick dovodi "svojih" 20 ljudi, podmlađuje tim i traži oko 140 miliona eura za transfere

E. Škorić

Ralf Rangnick na pragu je preuzimanja Milana i čini se da će u narednim danima sve biti gotovo.

Rangnick i Milan su dogovarali posao prije pandemije koronavirusa, a njemački Bild objavio je kako je sjajni njemački stručnjak već neko vrijeme zauzet učenjem italijanskog jezika i spreman je da vrati Milan u vrh italijanskog nogometa.

Zatražio je velike ovlasti i petogodišnji ugovor na San Siru. Pored toga, Rangnick će dovesti dvadesetak "svojih" ljudi u klub, što dovoljno govori koliko ozbiljno shvata cijeli projekat.

Što se tiče finansijske komponente, Nijemcu će trebati 75-80 miliona eura za transfere i 140 miliona eura za restrukturiranje kluba u cjelini. Štaviše, Rangnick želi igrati moderni nogomet i znatno će podmladiti tim, smanjivši prosječnu dob na 22 godine. Imajte na umu da je trenutni tim Milana na prosjeku od preko 26 godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njegovim dolaskom očekuje se da Zlatan Ibrahimović napusti klub, baš kao i direktor Paolo Maldini.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi