Ranieri: Del Piera sam odmarao

Juventus nako pobjede nad Catanijom

Ranieri: Del Piera sam odmarao

Juventus je prošao teško gostovanje u 23. kolu italijanske Serije A. Pobijedio je Cataniju u gostima sa 2:1 golom u zadnjoj minuti.

Claudio Ranieri je utakmicu počeo bez Del Piera i Trezegueta, a u napadu Juventusa su bili Vincenzo Iaquinta i Amauri. Iaquinta je u 11. minuti bio prvi strijelac na utakmici, ali je nakon toga ostavio momčad na cjedilu. U istoj minuti je dobio žuti karton zbog proslave pogotka (skidanje dresa), a samo minutu kasnije pokazan mu je i drugi, odnosno crveni karton.

Juventus je tako morao igrati čak 80 minuta sa igračem manje.

- Vratili smo se u igri. Ovo je dokaz koliko je Juventus mentalno jak - sijao je od sreće trener Ranieri nakon utakmice i dodao:

- Del Piero je igrao sjajno posljednje dvije utakmice, ali namjerno sam ga ostavio na klupi. Zbog odmora, ništa drugo. Nemojte opet početi servirati nekakav skandal, jer on ne postoji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.