Ranieri: Mi smo u podrumu, a drugi u vilama s bazenima

Slikovito opisao borbu za titulu

Ranieri: Mi smo u podrumu, a drugi u vilama s bazenima

Leicester je sinoć remizirao sa Manchester Cityjem rezultatom 0:0 i tako 2015. godinu završio na vrhu Premier lige, bodovno izjednačen s Arsenalom.

Utakmicom protiv Građana, Leicester je zaključio seriju izuzetno teških utakmica koju je ovaj tim imao u proteklih nekoliko sedmica, kada su se sastali sa Chelseajem, Evertonom, Liverpoolom...

"Pravo je čudo ovo što radimo i volio bih da nastavimo u istom ritmu. Znam da neće biti lako, mi se nalazimo u društvu snažnih i bogatih. Mi smo u podrumu, a drugi u vilama sa bazenima", slikovito je objasnio Claudio Ranieri, koji je potom dodao:

"Želimo se boriti sa svima bez obzira na sve. Čestitam svojim igračima i navijačima koji su bili nevjerovatni, jer je njihova podrška ono što nas gura naprijed".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester će prvi izazov u 2016. godini imati protiv Bournemoutha, a taj meč se igra 2. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.