Ranieri: Ne trebaju nam zvijezde za Ligu prvaka

Želi zadržati ekipu na okupu

Ranieri: Ne trebaju nam zvijezde za Ligu prvaka

Endin Čaušević

Menadžer Leicestera, Claudio Ranieri, izjavio je da mu ne trebaju velika pojačanja za narednu sezonu kada će se njegova ekipa takmičiti u Ligi prvaka.

Leicester je ostvario historijski rezultat osvajanjem titule prvaka Engleske, te direktim plasmanom u Ligu prvaka. Ranieri je za engleske medije izjavio da nema namjeru dovoditi velika pojačanja na ljeto, te da je sretan sa ekipom koju ima.

"Ne trebaju nam zvijezde, trebaju nam naši igrači. Vidjeli ste svi da nismo dovodili zvijezde, a da smo na kraju pokazali kakvu ekipu imamo. Najveća želja mi je da zadržim ovu ekipu na okupu, to bi bilo naše najveće pojačanje", rekao je Ranieri, te dodao:

"Ako mi neki od igrača kaže da želi da ide ja ću uraditi sve što je u mojoj moći da ga zadržim u Leicesteru. Svi su sada kraljevi u Leicesteru i sumnjam da će otići negdje drugo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranieri je kazao da je teško da izabere nekog igrača koji se istakao u ovoj sezoni, jer sve igrače Leicestera smatra svojim sinovima. Italijanski stručnjak je dodao da ne razmišlja o novom ugovoru jer je tek prije godinu dana produžio isti do 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi