Ranieri: Nije tačno da su mi igrači okrenuli leđa

Menadžer Leicestera

Ranieri: Nije tačno da su mi igrači okrenuli leđa

Leicester bi ove sezone mogao lako mogao ispasti iz Premier lige i tako postati prvi šampion Engleske u historiji kojem će se to desiti samo jednu godinu nakon osvajanja titule.

Lisice se od starta sezone nalaze u krizi i trenutno zauzimaju tek 16. mjesto na tabeli sa svega dva boda više od posljednjeplasiranog Sunderlanda. U seriji su od četiri uzastopna poraza i sve ukazuje da će im se desiti prava katastrofa nakon bajkovitog uspjeha iz 2016. godine.

Menadžer Leicestera Claudio Ranieri je ove sezone mnogo puta pokušavao objasniti razloge loših igara svog tima, a mediji su donijeli vijest da su fudbaleri u tihom bojkotu i da više ne žele pružati maksimum na terenu. Italijan je poručio da to nije istina.

"Nije tačno da su mi igrači okrenuli leđa. Kroz sve ovo prolazimo zajedno, oni mi vjeruju i čvrsto su uz mene, kao i ja uz njih. Ide nam loše, ali nadamo se da će se stvari popraviti. Moramo zaboraviti prošlu sezonu i da smo bili šampioni, sada je sve drugačije i moramo se boriti. Mi smo Leicester i mi ne odustajemo", rekao je Ranieri koji je potom prokomentarisao jučerašnji poraz od Manchester Uniteda (0:3):

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neobjašnjivo mi je to što nam se dogodilo. Izgledali smo sasvim solidno, pa čak i dobro u prvih 40 minuta, ali onda smo se raspali za dvije minute. Poslije prvog gola koji smo primili kao da smo prestali igrati".

Leicester je od Uniteda poražen sa 3:0 a svi golovi su postignuti u rasponu od sedam minuta. Pogađali su Mkhitaryan u 42., Ibrahimović u 44. i Mata u 49. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi