Ranierija želi 'mali' klub, ali možda bi to bio pun pogodak

Italijan seli u Primeru?

Ranierija želi 'mali' klub, ali možda bi to bio pun pogodak

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri mogao bi se veoma brzo vratiti trenerskom poslu.

Ranieri je bez angažmana dvije sedmice jer mu je njegov bivši klub Leicester City uručio otkaz nakon poraza od Seville u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Iako je osvojio titulu sa Leicesterom prošle sezone, to ipak nije spasilo Ranierija koji je neslavno završio svoju bajku na klupi Lisica.

Ipak, postoje mnogi klubovi koji žele angažovati ovog trenera, a jedan od njih je i španski Las Palmas. Koliko god se činilo kao možda i neočekivano rješenje za Ranierija u ovom trenutku, to bi možda mogao biti i pun pogodak.

Naime, Las Palmas je trenutno na 12. poziciji Primere, a ove sezone su imali nekoliko zapaženih rezultata protiv španskih velikana. U svojim redovima imaju veoma dobre fudbalere poput Jesea Rodrigueza, Boatenga i Alena Halilovića pa bi Ranieri sigurno mogao sastaviti ekipu za respekt.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da se nešto ranije pominjalo da je i ekipa Palerma zainteresovana za Ranierija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi