Dolaskom Varanea dvojac iz Unitedove odbrane dobija 'nogu'

Veliki rezovi u Unitedu

Dolaskom Varanea dvojac iz Unitedove odbrane dobija 'nogu'

S. Grebović

Nakon mnogo nagađanja prije dva dana zvanično je potvrđena vijest da je Raphael Varane postao novi fudbaler Manchester Uniteda.

Pretpostavlja se da su Crveni đavoli za njegove usluge Realu platili oko 50 miliona eura i nema sumnje da će im dobro doći da zakrpi rupe u odbrani gdje ih je bilo u prethodnim sezonama.

Međutim, njegov dolazak utjecat će na status nekih igrača iz zadnje linije.

Tu se prvenstveno misli na Victora Lindelofa koji će bez sumnje izgubiti mjesto u prvih 11. 

Sa Maguireom je u Premijer ligi odigrao 27 utakmica i ukupno 45 u svim takmičenjima. U Evropa ligi je pokazao da može biti više nego dobra opcija, ali njegova igra u skoku i vazdušni dueli svrstavaju ga trenutno na treću poziciju u klubu.

Slična sudbina mogla bi da zadesi i Erica Baillyja, koji doslaskom Francuza postaje četvrti štoper u Unitedu. Povrede mu ne dozvoljavaju da redovno nastupa, a kada nije povrijeđen obično je znao pružati dobre partije. Za pet sezona provedenih u klubu odigrao je samo 106 utakmica što je ispod svakog prosjeka. 

Phil Jones je vjerovali ili ne i dalje član Uniteda baš kao i Tuanzebe, ali ne još zadugo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Taunezebe je po dolasku iz omladinske škole Crvenih đavola u seniorski tim bio na nekoliko pozajmica u Aston Villi, ali po povratku nije zaradio minutažu kod Solskjera.

Jones s druge strane, ima 29 godina i prethodne sezone nikako nije igrao, a one tamo upisao je svega osam nastupa. Uslijedile su povrede i velika pauza. Ukoliko se njegovo stanje procjeni kao odgovarajuće za igru, on bi sreću trebalo da potraži na nekom drugom mjestu koje nije Old Trafford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi