Nakon Sancha, Manchester United na pragu još jednog senzacionalnog transfera

Javlja ESPN

Nakon Sancha, Manchester United na pragu još jednog senzacionalnog transfera

Edmir Škorić

Izvori blisku klubu s Old Trafforda potvrdili su ESPN-u kako je defanzivac Real Madrida "na pragu potpisa za Manchester United".

Francuski reprezentativac ima ugovor s Realom do ljeta 2022. godine, a Real je, da bi izbjegao scenarij prema kojem će igrač otići besplatno, odlučio da ga proda ovog ljeta. United je najzainteresovaniji i uveliko radi na dovođenju 28-godišnjeg stopera.

Varane bi trebao postati drugo veliko pojačanje Crvenih vragova, budući da je Jadon Sancho pred potpisom. United i Borussia postigli su dogovor i igrač će ubrzo postati novi igrač engleskog velikana.

No, vratimo se opet na priču o Varaneu. Iako mu se primiče kraj ugovora, Real ne popušta i želi barem 70 miliona eura, što opet čelnici Uniteda smatraju previsokom cijenom. U Manchesteru su uvjereni da će igrač doći za oko 50 miliona eura i uspostavljeni su kontakti.

Real je već ostao bez Sergija Ramosa, koji je kao slobodan igrač odlučio da ode u PSG, a umjesto Varanea bi za 65 miliona eura otkupio ugovor Pau Torresa, koji je oduševio igrama u dresu Villarreala.

Narednih dana intenzivnije će se pregovarati na relaciji Manchester - Madrid, no izvori ESPN-a uvjeravaju da je transfer jako blizu realizacije jer Real ne želi čekati da igraču istekne ugovor, a Manchester United ne želi da propusti ovakvu priliku da uz Harryja Maguirea u odbrani ima još jednog stopera svjetske klase.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Varane je u Real došao još 2011. godine iz Lensa kao tinejdžer, a sada sa 28 godina iza sebe ima brojne trofeje osvojene s kraljevskim klubom. Četiri puta osvajao je Ligu prvaka, a tri puta La Ligu. BIo je i prvak svijeta s Francuskom 2018. godine.

U La Ligi ima 236 nastupa i postigao je osam golova. U Ligi prvaka je na 83 nastupa dao dva gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars412
Nije Harry svjetska klasa.. prevara od stopera
6 4
zevs
Il stavio panj il megvajera u odbranu to je isto
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti