Emotivno je danas bilo u Madridu: Odlazak nakon 10 godina nije nimalo lagan

Varane otišao iz kluba

Emotivno je danas bilo u Madridu: Odlazak nakon 10 godina nije nimalo lagan

M. Šljivak

Madridski Real ostao je ovog ljeta bez još jednog važnog kotačića u timu.

Francuski fudbaler Raphael Varane dogovorio je transfer u Manchester United i uskoro će biti predstavljen kao novi član Crvenih đavola sa Old Trafforda.

Varane je danas po posljednji put posjetio klupski trening-centar. Pozdravio se sada sa već bivšim kolegama i sada mu slijedi put za Manchester.

Oproštaj je naravno bio veoma emotivan. Nije lako otići iz kluba nakon 10 godina, a igrači Reala su francuskog defanzivca na oproštaju nagradili aplauzima.

Raphael Varane je u Real Madrid stigao 2011. godine iz francuskog Lensa i u protekloj deceniji je sa Kraljevima osvojio apsolutno sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uzeo je čak 18 trofeja, nastupio je u 360 utakmica i postigao je 17 pogodaka.

Manchester United je za Varanea platio između 40 i 45 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muftup_skoro
Beton stop.
1 0
Vela82
Samo ti zaigraj za united
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi