U Barceloni ostali zatečeni kada su vidjeli šta Newcastle nudi za Raphinhu, odmah zvali Xavija

To nisu očekivali

U Barceloni ostali zatečeni kada su vidjeli šta Newcastle nudi za Raphinhu, odmah zvali Xavija

Endin Čaušević

Pred Barcelonom su veliki izazovi u ljetnom prelaznom roku jer klub mora prodati nekoliko fudbalera ukoliko žele dovesti nova pojačanja. Jasno je da će neko od prvotimaca morati otići, a španski mediji navode da je klub dobio itekako zanimljivu ponudu Newcastela za Raphinhu koju baš i nisu očekivali.

Jasno je da se Barcelona već neko vrijeme nalazi u finansijskim problemima, ali i pored toga Joan Laporta nađe načine da dovede zvučna pojačanja.

Ipak, sada su stvari jasne i Barca do kraja ovog mjeseca mora početi s prodajom igrača kako bi stekli uslove da dovedu pojačanja. Već se zna lista otpisanih igrača i u klubu rade punom parom da ih se što prije riješe.

No, ponovo je aktuelna priča da će Barcelona morati prodati barem jednog prvotimca kako bi osigurali budžet za pojačanja.

Ponovo je u centru pažnje Raphinha za kojeg se i ranije govorilo da bi ga Barcelona mogla prodati. Raphinhu želi nekoliko klubova iz Engleske i spremni su da plate oko 80 miliona eura što je suma koja bi Katalonce itekako zadovoljila.

Oglasi

Među klubovima koji su pokazali najveći interes za Brazilca nalazi se Newcastle koji je poslao zvaničnu ponudu za Raphinhu, no u Barceloni su iznenađeni kada su vidjeli šta im čelnici engleskog kluba nude.

Gerard Romero objavio je da je prije nekoliko sati na adresu Barcelone stigla ponuda za Raphinhe koja je zatekla čelnike kluba.

Naime, Newcastle za Raphinhu nudi 30 miliona eura, ali i Brunu Guimaresa koji ima iza sebe jako dobru sezonu. Ovaj veznjak je jedan od ponajboljih igrača Newcastlea i zbog toga su svi iznenađeni što ga klub uopšte nudi Barci.

U Barceloni su mislili da će Newcastle ponuditi samo novac, no činjenica da nude i Guimaresa ih je iznenadila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub nije odbio ponudu i žele prvo interno da razgovaraju o ponudi, a kontaktirali su i Xavija da čuju njegovo mišljenje.

Bruno Guimares bi sigurno bio ogromno pojačanje i zbog toga u Barceloni ne žele da naprave neki nepromišljen potez. Razmatraju ponudu koju je poslao Newcastle i bit će zanimljivo vidjeti šta će na kraju odlučiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Sreća pa je gotova sezona. Uštedit će sirotinja malo na benzinu i tako. Markica po markica...
1 0
YouTalkinToMe
Yebali sebi sestru ovi žohari frustrirani koji gotive fašiste odmah se stvore na svakoj objavi o barceloni, yebo ih otac pogani smrdljivi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi