Raphinha vidio da izlazi iz igre, a onda je skinuo dres i cijelom stadionu pokazao poruku na majici

Podrška za sunarodnjaka

Raphinha vidio da izlazi iz igre, a onda je skinuo dres i cijelom stadionu pokazao poruku na majici

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone poraženi su sinoć na gostovanju kod Valladolida sa 3:1 u okviru 36. kola španske La Lige, a utakmicu je obilježio trenutak kada je Raphinha izlazio iz igre jer je skinuo svoj dres kako bi svi mogli pročitati poruku koja je pisala na njegovoj majici.

Katalonski klub je već proslavio titulu prvaka Španije i jasno je da su se igrači Barcelone itekako opustili nakon toga što se najbolje vidjelo u sinoćnjem meču protiv Valladolida koji je lakše od očekivanog došao do tri boda.

Za Valladolid su ovo bili bodovi spasa kojima su došli na korak od opstanka u društvu najboljih. No, malo ko je očekivao da će zabiti baš tri bola aktuelnim prvacima Španije i na kraju slaviti sa 3:1.

Domaći su poveli autogolom Christensena već u drugoj minuti, a kasnije su mrežu Katalonaca tresli još Larin i Plata. Utješni gol u 84. minuti za Barcelonu postigao je Robert Lewandowski i došao na korak od osvajanja Pichichi nagrade za najboljeg strijelca La Lige.

Kraljevi igraju na svom terenu protiv Rayo Vallecana meč 36. kola La Lige, a ukoliko vas zanimaju sajtovi za klađenje koji preporučuju detalje o okršaju gradskih rivala možete ih pronaći na newbettingsites.uk.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu desio se u 63. minuti kada je Xavi odlučio da napravi dvostruku izmjenu, a jedan od igrača koji je napušta teren bio je Raphinha.

Oglasi

No, na stadionu su se iznenadili kada je Raphinha skinuo svoj dres dok je izlazio s terena kako bi pokazao poruku koja piše na njegovoj majici.

Prvo je dobio žestoke zvižduke, ali su potom navijači Valladolidi shvatili da je to poruka podrške za njegovog sunarodnjaka Viniciusa Juniora koji je prije nekoliko dana bio meta gnusnih rasističkih uvreda na gostovanju kod Valencije.

"Sve dok je boja kože bitnija od sjaja u očima bit će ratova", pisalo je na prednjoj strani Raphinihe majice.

Oglasi

Dok je izlazio digao je u zrak i šaku u znak borbe protiv rasizma, a na leđima je pisalo: "Svi uz Viniciusa Juniora".

Podsjećamo, Vinicius je dobio gnusne i sramotne rasističke uvrede na meču Valencije i Real Madrida, ali to nije prvi put da se Brazilcu dešavaju takve stvari kada sa svojim klubom negdje igra u gostima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ono što je sve šokiralo jeste da je La Liga poništila njegov direktan crveni karton kojeg je dobio na tom meču iako je ošamario protivnika. To samo pokazuje koliko su se Javier Tebas i saradnici "pogubili" i sada pokušavaju spasiti što se spasiti da i smiriti strasti jer svi pričaju o očajnoj situaciji s rasizmom na stadionima u La Ligi.

Iako je trebao biti suspendovan na najmanje tri utakmice Vinicius će već večeras biti u sastavu Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi