Lob glavom sa 15 metara: Barca preživjela pakao El Sadara, bizaran kraj za Piquea

Lewandowski je isključen

Lob glavom sa 15 metara: Barca preživjela pakao El Sadara, bizaran kraj za Piquea

Admin Čaušević

Barcelona ne pauzu pred Svjetsko prvenstvo odlazi sa prvog mjesta La Lige nakon što je u vrlo napetom i neizvjesnom meču u gostima pobijedila Osasunu sa 1:2.

Prvo poluvrijeme je na El Sadaru je za domaće bilo kao iz snova, a za goste poput pakla pošto su imali sve u svojim rukama.

Već na startu meča David Garcia je pogodio za 1:0. I tom golu je prethodila sumnjiva situacija, ali je Gil Manzano pokazao na centar te su se domaći mogli radovati.

Manzano se u centru pažnje našao i nakon pola sata igre kada je isključio Lewandowskog. Poljak je u skoku udario laktom jednog domaćeg igrača, a sudija je odlučio da ga isključi, odnosno pokaže mu drugi žuti karton.

Sve to je izrevoltiralo Piquea koji je zbog silnih protesta pocrvenio pa se može reći da je njegova karijera okončana na bizaran način, odnosno crvenim kartonom.

Oglasi

Nastavak za Katalonce nije mogao počet ibolje pošto je Pedri izjednačio u 48. minuti te vratio stvari na početak.

Rezultatskih promjene nije bilo sve do samog kraja utakmice, tačnije do 85. minute kada je fenomenalan gol postigoa Raphinha. Sjajan gol pogledajte ovdje.

Prvo je perfekan dubinski pas uputio De Jong, a brazilski ofanzivac se odlično snašao te je lobovao domaćeg golmana sa 15-ak metara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sudijskoj nadokandi su domaći mogli izjednačiti, ali je Gavi uspio blokirati opasan šut te je tako zaslužan zašto se gosti u Kataloniju vraćaju sa punim plijenom.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao pa Barcelona sada ima pet bodova prednosti u odnosu na Real Madrid uz susret više i sigurno će godinu završiti na prvom mjestu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismirko
Ne znaju ni oni sami kako su dobili. Svako ko je gledao zna o čemu pričam! Nesretna pobjeda.. Fujj
2 10
ubnt2
Jednostavno 12 vs 10..Šta reći? Koju posluku porati? Kad Real izgubi odmah Barci sljedeću utakmicu sudi ovakvi ko Manzano.Ublehe!!!
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi