Srđan Grahovac sa Rapidom izborio Ligu prvaka
Foto - EPA

Tim iz Beča završio kao drugi

Srđan Grahovac sa Rapidom izborio Ligu prvaka

M. Šljivak

Rapid iz Beča uspio je u posljednjem kolu austrijske Bundeslige izboriti plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

U posljednjem 32. kolu Rapid je dočekao Lask iz Linza i na kraju je uvjerljivom pobjedom od 3:0 osigurao drugo mjesto ispred Sturma, ali zbog bolje gol-razlike Rapid će u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Sva tri pogotka u ovom meču postignuta su u drugom poluvremenu, a golijada je počela u 47. minuti meča pogotkom Fountasa za 1:0.

Do kraja je dva gola zabio Knasmullner. Pogađao je u 73. i 95. minuti za konačnih 3:0.

Rapid je tako prvenstvo završio na drugoj poziciji iza nedostižnog Salzburga i pokušat će se kroz kvalifikacije plasirati u grupnu fazu Lige prvaka.

Bh. fudbaler Srđan Grahovac nije nastupio za Rapid u ovom meču. On je ove sezone nastupio i 36 utakmica u svim takmičenjima, postigao je jedan gol i upisao je tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ovaj 28-godišnji veznjak ugovor sa Rapidom ima do ljeta naredne godine i imat će priliku da se sa svojim timom izbori za Ligu prvaka.

Grahovac je ranije igrao još za Rijeku, Astanu i banjalučki Borac.

Top Komentari

Mowzilla
Srdjko redovno igra u Rapidu, ne znam sto ga godinama ignorisu iz saveza...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi