Rashford: Više volim da igram lijevo nego u sredini

Napadač priznao

Rashford: Više volim da igram lijevo nego u sredini

E. Škorić

Engleski napadač Marcus Rashford priznaje da mu više odgovara igranje po strani.

Rashford je svestran, može da igra po stranama i na poziciji centralnog napadača, što uglavnom radi u Manchester Unitedu, ali priznaje da mu je draže biti uz aut-liniju.

"Kad ste s lijeve strane, možete sami stvoriti puno više stvari, dajući timu više koristi. Ako igrate na rubu napada, ponekad ste izolirani od ostalih, a treba vam neko u sredini, koji može pronaći pravi prolaz. Kad ste u sredini napada, postoji rizik da ćete ispasti iz igre", rekao je Rashford, pa je dodao:

"Kad sam prešao na poziciju 'devetke', tada sam imao sličnih problema, jer uvijek želiš dohvatiti loptu. Ne viđam loptu tako često kao na drugim poozicijama, ali zbog toga imam priliku dati više golova".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi