Norwich zbog momka sa Kosova oborio klupski rekord

Kosovar nova akvizicija Kanarinaca

Norwich zbog momka sa Kosova oborio klupski rekord

S. Grebović

Povratnik u Premiership danas je predstavio svoje novo pojačanje.

Nakon što je pretprošle sezone ispao, Norwich se ove ekspresno vratio u prvi razred engleskog fudbala.

Ekipa koju sa klupe predvodi Nijemac Daniel Farke, uvjerljivo je osvojila Championship sa 97 bodova i na taj način potpuno zasluženo izborila promociju.

Očigledno da se misle što duže zadržati u Premierligi budući da su danas doveli najskuplje pojačanje u historiji kluba. Riječ je o Milotu Rashici, sada već bivšem članu njemačkog Werdera.

Engleski mediji pišu da je na račun kluba iz Bremena "leglo" 18 miliona eura, što je za sedam miliona više u odnosu na dosadašnji iznos novca kojeg su vlasnici ovog kluba izdvojili za nekog igrača.

Reprezantativac Kosova je potpisao sa Kanarincima četvorogodišnji ugovor i od njega se očekuje da će biti dostojna zamena za Emija Buendiju, koji je otišao u Aston Villu.

Krilni fudbaler je prije Werdera bio član holandskog Vitessea. Minule sezone je u Bundesligi odigrao 24 meča, upisavši tri gola i pet asistencija.

Norwich će u prvom kolu nove sezone na svom terenu imati veoma težak zadatak, s obzirom da na Carrow Road dolazi Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi