Rasistička poruka navijača Zenita dočekala Malcoma u Rusiji
Navijači Zenita ne žele tamnopute igrače u svom klubu

Brazilac neće po dobrom pamtiti debi za ruski tim

Rasistička poruka navijača Zenita dočekala Malcoma u Rusiji

S. Pašalić

Barcelona je prije nekoliko dana dogovorila transfer Malcoma u ruski Zenit.

Brazilac je prošlog ljeta iz Bordeauxa stigao na Camp Nou za 41 milion eura, ali se nije previše naigrao u katalonskom klubu, a trener Ernesto Valverde od početka nije bio za to da Malcom dođe u Barcelonu.

Valverde je jasno stavio do znanja da ne računa na njega ni u narednoj sezoni, pa je Brazilac morao potražiti novi klub i na kraju je potpisao ugovor sa Zenitom na pet godina, a Barcelona je dobila 40 miliona eura uz mogućnost da zaradi još dodatnih pet miliona kroz bonuse.

Ipak, Malcom nije najbolje dočekan u Rusiji, bar ne od navijača Zenita koji su u subotu okačili transparent sa rasističkom porukom.

Zenit St. Petersbourg je igrao utakmicu protiv Krasnodara, a to je bila prilika da Malcom debituje za svoj novi tim, ali je u igru ušao tek u 72. minuti.

Bivši igrač Barcelone je dočekan sa transparentom na kojem su navijači ruskog kluba poručili da zamjere upravi što ne poštuje tradiciju kluba da se ne dovode tamnoputi igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije