Raspoloženi Pašalić nedovoljan za Aris

Grčka A1 liga

Raspoloženi Pašalić nedovoljan za Aris

M. Šljivak

U suretu 10. kola grčkog košarkaškog prvenstva KAOD našeg Edina Bavčića savladao je ekipu Arisa Muhameda Pašalića rezultatom 84:81.

KAOD je bolje ušao u ovaj susret, te su već nakon prvih deset minuta stvorili 11 poena razlike 24:13. Ta prednost se do poluvremena istopila, a na krilima Pašalića Aris se vratio u utakmicu, te je na odmor KAOD otišao sa dva poena prednosti 45:43.

Treću dionicu ponovo su dobili domaći košarkaši 21:16, te se činilo kako će doći do sigurne pobjede. Ipak, gosti su uspjeli uvesti susret u neizvjesnu završnicu, gdje su se ipak bolje snašli domaći koji su na kraju stigli do pobjede.

Edin Bavčić je u pobjedničkom sastavu imao četiri poena i četiri skoka za nešto više od 12 minuta na parketu, dok je kod Arisa ubjedljivo najbolji bio Muhamed Pašalić koji je ubacio 21 poen uz odličan šut iz igre 8/11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.