Rasprava sa sudijama koštala Ancelottija 8000 funti

FA odredio kaznu

Rasprava sa sudijama koštala Ancelottija 8000 funti

Minulog vikenda je u okviru engleske Premier lige na Goodisonu odigran duel Evertona i Manchester Uniteda (1:1).

Burno je bilo i nakon utakmice, s obzirom da je trener Evertona Carlo Ancelotti utrčao na teren i ušao u burnu raspravu sa sudijama.

Italijan je bio izuzetno bijesan jer je VAR poništio kasni gol njegovog Evertona za 2:1, a posebno ga je zanimalo objašenjenje sudije Chrisa Kavanagha.

Iako je Ancelotti bio vidno izrevoltiran, sačuvao se od oštrije kazne jer tokom razgovora sa sudijom nije koristio psovke niti se obraćao Kavanghu s manjom poštovanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, nije se trener Evertona poptuno izvukao. FA je danas saopštio da je Ancelotti kažnjen sa 8000 funti zbog ulaska u verbalni duel sa arbitrom.

Spasio se međutim Ancelotti dugotrajne suspenzije. Podsjetimo, Ancelottiju je glavni arbitar nakon meča sa Unitedom pokazao crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi