Raspucani GOŠK i Zvijezda 09 osvojili po bod u sjajnom meču
Sjajan meč u Gabeli donio je četiri pogotka

Meč u Gabeli donio ogroman broj šansi

Raspucani GOŠK i Zvijezda 09 osvojili po bod u sjajnom meču

M. Šljivak

GOŠK i Zvijezda 09 podijelili su bodove (2:2) u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u jednom jako dobrom susretu.

Fantastično prvo poluvrijeme donijelo je čak četiri pogotka, po dva na obje strane.

Nakon početne inicijative Gabeljana koji su imali nekoliko pokušaja prema golu Zvijezde, gosti iz prvog šuta na gol dolaze do vodstva. U 18. minuti je za vodstvo gostiju od 0:1 pogodio Luka Asentić nakon velike greške odbrane domaćeg tima.

Radost gostiju trajala je samo minut jer GOŠK već u narednom napadu dolazi do izjednačenja, a za 1:1 pogodio je Mirsad Ramić.

Nakon toga se igra malo umirila, a tišinu prekidaju ponovo gosti koji su u 37. minuti došli do novog vodstva preko Amera Osmanagića (1:2). Odbrana GOŠK-a ponovo je jako loše reagovala.

Ovog puta prednost gostiju trajala je šest minuta. Domaći su na odmor ipak otišli neriješenim rezultatom, a za 2:2 je u 43. minuti pogodio Petar Raguž.

Treba istaći da je Hajdarević u finišu prvog poluvremena pogodio prečku.

Nastavak donosi nešto bolju igru GOŠK-a. Imali su domaći bolje šanse, a najveću priliku propušta Ramić u 48. minuti. Trebao je samo plasirati loptu, ali nije uspio.

Do kraja još nekoliko dobrih pokušaja na obje strane. Redale su se šanse pred oba gola, ali napadači u drugom poluvremenu nisu bili raspoloženi kao u prvom.

Promašili su dosta toga i na kraju je meč završen neriješenim rezultatom 2:2. GOŠK-u je ovo prvi bod u sezoni, dok je Zvijezda 09 upisala treći remi.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

GOŠK - Zvijezda 09 2:2 (Ramić 19', Raguž 43' / Asentić 18' / Osmanagić 37')

GOŠK: Kozić, Čolić, Hasanhodžić, Ereiz, Kulović, Đajić, Raguž, Ramić, Vego, Hajdarević, Hasanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZVIJEZDA 09: Erić, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Tojčić, Asentić, Filippović, Osmanagić, Vojinović, Škahić, Babić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi