Rastu šanse da će biti pronađen: U potragu za Salom uključena i podmornica

Traži se nestali avion

Rastu šanse da će biti pronađen: U potragu za Salom uključena i podmornica

Porodica tragično nestalog argentinskog fudbalera Emiliana Sale nije odustala od potrage za svojim sinom i bratom, te na sve načine pokušava pronaći nestali avion u kojem se nalazio ovaj 28-godišnjak.

Nakon polusezone iz snova, Emiliano Sala je potpisao za Cardiff City u transferu vrijednom 17 miliona eura, a odmah nakon potpisa se vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa bivšim saigračima i ponio nazad sve stvari koje su mu bile potrebne.

Međutim, uslijedila je prava tragedija pošto je avion u kojem je Sala putovao nestao sa radara i od tada o ovom Argentincu nema ni traga.

Potraga za Salom bila je službeno prekinuta, ali će se nastaviti zahvaljujući velikoj pomoći fudbalskih zvijezda širom svijeta (Mbappe, Kante, Gundogan, Tolisso...), kao i Vahida Halilhodžića i mnogih drugih fudbalskih radnika. Svi oni su skupili 300.000 eura i zatim unajmili morskog biologa i specijalista u traženju olupina Davida Mearnsa.

"U ovakvim slučajevima nikada nema garancije, ali postoje dobre šanse da ga pronađemo. Problem u čitavoj priči je što je to jako mali avion, a područje koje se pretražuje je veliko i ima velik prob drugih olupina. Ali, porodica je odlučna i nećemo odustati", rekao je Mearns.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U novu potragu uključen je i poseban brod s najsavremenijom tehnologijom te mala podmornica.

Mearns je sa porodicom nestalog fudbalera već sjeo u avion i preletio područje iznad kanala za koje se vjeruje da je mjesto nestanka aviona, te je poručio da će prepustiti slučaj policiji ukoliko ga pronađu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi