Rasuo se igrački kadar Krajine

Većina igrača napustila cazinskog prvoligaša

Rasuo se igrački kadar Krajine

E. Škorić

Teška financijska situacija u FK Krajina iz Cazina dovela je do brojnih odlazaka, koji su zadali puno glavobolje stručnom štabu. Veliki broj prvotimaca napustio je jedinog cazinskog prvoligaša, zbog čega će se igra ekipe u nastavku sezone bazirati uglavnom na domaćim igračima.

 

Već krajem prve polusezone Krajinu su počeli napuštati igrači. Tako su u redove Jedinstva prešli veznjak Dino Toromanović, lijevi bočni Damir Šahinović, stoper Elvir Šušnjar, ponajbolji napadač Halid Delić ali i kapiten Renail Hušić koji se pojavio na pripremama bihaćkog prvoligaša, a ove sedmice je ostvario debi u prijateljskoj utakmici. 

 

Vezni red oslabljen je još za dva zaista kvalitetna veznjaka, a riječ je o Sanidu Haliloviću i Adisu Stamboliji koji još uvijek nisu precizirali gdje će nastaviti tekuću sezonu. 

 

Krajinu je napustio i najbolji strijelac u dosadašnjem dijelu prvenstva. Riječ je o Arminu Sinanoviću koji je s klubom dogovorio suradnju na 6 mjeseci a u toku kojih je postigao pet golova. On sezonu nastavlja u dresu NK Bratstva (Gračanica).

 

Dugogodišnji prvotimac i jedan od najboljih stopera lige - Boris Muzgonja, također je odlučio napustiti Krajinu te je prihvatio poziv iz Sanskog Mosta kojeg mu je uputio Upravni odbor NK Podgrmeča. 

 

Upitan je ostanak još nekolicine igrača, zbog čega se na pripremama ovih dana pojavio tek mali broj igrača. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Krajina je polusezonu okončala na 11. poziciji sa 20 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.