"Rat" drugoligaša na Facebooku: Prijatelji iz Kalesije nas pokušavaju ocrniti preko društvenih mreža

Oglasili se iz NK Odžak 102

"Rat" drugoligaša na Facebooku: Prijatelji iz Kalesije nas pokušavaju ocrniti preko društvenih mreža

Za vikend je odigrana utakmica osmog kola Druge lige FBiH - Sjever između FK Bosna Kalesija i NK Odžak 102.

Bosna je slavila rezultatom 3:1, a gosti iz Odžaka su kraj utakmice dočekali sa desetoricom pošto je Mujaknovć isključen zbog dva žuta kartona.

Međutim, tek nakon utakmice pravi "rat" dva kluba i to na društvenim mrežama.

Naime, danas NK Odžak 102 tvrdi da Bosna Kalesija želi ocrniti ovaj klub i to širenjem lažnih informacija da je gostujuća ekipa pretukla glavnog sudiju meča, Hajrudina Fazlića.

Iz NK Odžak tvrde i da su iz FK Bosna putem jedne FB stranice posveže Drugoj ligi FBiH - Sjever u javnost plasirali lažnu informaciju i fotografiju okrvavljenog sudije Fazlića. Međutim, iz Odžaka navode da je fotografija zapravo nastala 29.9. nakon tokom utamice u Oštroj luci između NK 19. srpanj i NK Hajduk.

NK Odžak 102 je povodom ovog slučaja objavio saopštenje na zvaničnoj FB stranici koje prenosimo u cjelosti:

"Pošto se situacija ne stišava zbog utakmice FK BOSNA iz KALESIJE - NK ODŽAK 102.

Ovu sliku dijelimo da Vam ukažemo na to kako nas ako možemo reći "sportski" prijatelji iz Kalesije pokušavaju ocrniti preko društvenih mreža, tako što su podijelili sliku na Facebook stranicu Info Druga liga FBIH grupa Sjever i šire lažne vijesti kako smo mi glavnog suca, gospodina Fazlića pretukli.

Poštovani, ova slika je uslikana 29.09.2019.god u Oštroj Luci na utakmici 1. županijske nogometne liga Posavina između NK "19. srpanj" Oštra Luka i NK "Hajduk" iz Orašja.

Naš klub Odžak i naši igrači u zadnjih nekoliko godina nikada nisi imali kontakt sa sucima! A vi iz Kalesije prijatelji, da Vam je stalo do sporta, ponašali bi se sportski i ne biste podržavali ovakve priče.

I da se vratimo na tu navikanu utakmicu u Kalesiji!
Mi nemamo razloga udarati gospodina gospodina Fazlića, jer on očigledno nije bio spreman još suditi utakmicu, tako što je na toj utakmici glavnu riječ vodio 2. POMOĆNI SUDAC, VRBIĆ DŽEVAD IZ TUZLE!!!

Gospodine Vrbiću svaka čast, imao si hrabrosti ili ludosti da budeš u centru pažnje da svaku važniju sudijsku odluku ti preuzmeš na sebe i odlučuješ! A Vama gospodine Fazliću želimo brz oporavak i osuđujemo takve napade.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

I još jednom, nemojte blatiti naš klub i stavljati nam na teret činove koji naš klub nije počinio."

Top Komentari

Bulle
Menager odakle si ti ? Jesi li iz grada ili sa sela?
0 4
Junuz
Seljaci bili i ostali
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi